Ekonomi üzerine bilimden uzak, kafa karıştıran bir yazı!

featured

Sabahın erken saati bürodayız. Alışıla geldiği üzere yerel ve ulusal gündem de neler var takip etmeye başlıyoruz.  Yerelde rutinimizin devam ederken, ulusalda yandaş medya diye tabir edilen medyanın yaklaşımlarını analiz etmeye gayret gösteriyoruz. Sıradan haberler var. Galiba kraliçe 2. Elizabeth çok hasta. Gidici diye belirtiyor haber sayfaları! Sonra ‘bilime direnmeyin çağrısı geliyor ince belli bir TV sunucusundan.’ Haklı tabi, direnmeyelim bilime! Aşımızı olalım lütfen. Bak ablamız öyle diyor kocaman gözlükleriyle! Başka başka, daha ciddi ne var diye haber ararken, gözlerimizi yaşartan bir hadiseyle karşılaşıyoruz. Camdaki kız dizisinde ‘gizli aşk’ meselesi herkesi şoke etmiş. Evet, şoke etmiş!

Tamam, bu haber sayfalarından bize hayır gelmez dedikten sonra Google’a “dolar kuru ne kadar?” diye yazmaya yeltendik. Biz şok! Aman yarabbi! 9. 62 Türk lirası. Yani bir ABD doları eşittir 9.62 Te le. (11.04) Camdaki kız dizisi halt etmiş, asıl şok bu değil mi?

Neden bu haber siteleri bundan bahsetmez ki? Valla Squit Game günleri yaşıyoruz resmen. Ayakta kalana aşk olsun.

Evet merkez bankasının dün şok bir hamleyle faizleri iki baz puan düşürmesiyle beraber dolar aldı başını gidiyor. Kimsenin bu indirimin neden yapıldığıyla alakalı net bir fikri yok. Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı olan Yiğit Bulut da ortalarda görünmüyor ki ona soralım. Gerçi onu son gördüğümüzde, “Dolar 4 lirayı geçerse bileklerimi keserim” falan diyordu yanlış hatırlamıyorsak. Muhtemelen bize göstermiyorlar.

Bir de giden damat var ki, onu arayacağımız akıllara bile gelmezdi (!) Giderken dolar 7 liralardaydı galiba. Sahi o nerelerde? Of zaten kafamız karışık, iyice karıştı.  Emin olun yapılanları yorumlama kabiliyetimiz olsaydı sizinle paylaşırdık ama biz de anlamadık ki meseleyi. Bildiğimiz bir şey varsa o da şu, faizler düştükçe dolar euro çıkıyor. Dolar çıktıkça da merkez bankası sürekli faiz indiriyor. Bu orantıyı hiçbir ekonomist açıklayamaz.

Haberlere gelince goy goy devam ediyor. Vatandaşın gündemi ile haberlerin içeriği örtüşmüyor.  İstediğiniz kadar dolara, euroya haberlerinizde yer vermeyin; zaten biz enflasyonu sokakta, pazarda iliklerimize kadar hissediyoruz.

Yerelden de bahsedecek olursak, eskisi yenisi herkes yaklaşan seçimlere hazırlanıyor. Yani şimdilik Elazığ için şafak karanlık!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekonomi üzerine bilimden uzak, kafa karıştıran bir yazı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin