Afetzedelere 15 Bin TL Taşınma Yardımı Ödemeleri Başlıyor

featured

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden milyonlarca kişi etkilenirken, bölgede binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Evi yıkılan ve kullanılamaz hale gelen depremzedeler için 10 bin TL yardımın yanı sıra yardımı 15 bin TL taşınma yardımı yapılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taşınma yardımının bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.

AFETZEDELERE DEPREM TAŞINMA YARDIMI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Tüm dünyanın gündemine giren ve Türkiye’de 7 gün yas ilan edilmesine sebep olan Kahramanmaraş depremi sonucunda bölgede birçok ev kullanılamaz hale geldi ya da yıkıldı. Bölgede yaralar hızla sarılmaya devam ederken evi yıkılan ya da kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için deprem taşınma yardımı müjdesi verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taşınma yardımının bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Erdoğan, “Vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz. Evleri kullanılamaz hale geldiği için kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. Bunun için evini taşıyacak depremzedelerimize 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz. Depremde vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına da acil ihtiyaçları için 100 bin lira veriyoruz. Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10’ar bin lira ödeme yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar barınma desteği başvurularını, e-Devlet üzerinden AFAD’ın “Afetzede Barınma Desteği” ekranından yapabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Afetzedelere 15 Bin TL Taşınma Yardımı Ödemeleri Başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin