DASK Bedel Güncellemenizi Yaptırın

featured

İrfan ARSLAN

1 Ocak 2024 Tarihi İtibarı İle DASK Poliçelerinin Teminat Tutarları İki Katına Çıkıyor Ve Enflasyon Koruması Getiriliyor Diyen TOBB Sigortacılık Meclis Başkan Yardımcısı Ve Elazığ Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı Barut:

Depremlere karşı yaptırılan DASK Sigortasında 1 Ocak 2024 tarihi itibarı ile düzenlenen yeni poliçelerin teminatlarına enflasyon koruması getirildiğini açıklayan TOBB Sigortacılık Meclis Başkan Yardımcısı ve Elâzığ Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı Harun Barut bundan faydalanabilmek için sigortalıların bedel güncellemesi yaptırmaları gerektiğini açıkladı.

TOBB Sigortacılık Meclis Başkan Yardımcısı ve Elâzığ Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı Harun Barut konuyla ilgili olarak Gazetemize yaptığı özel açıklamada şunları söyledi.

“Zorunlu Deprem Sigortası tarifesi güncellendi. Yeni tarifenin getirdiği yenilikler ve uygulama pratiği 1 Ocak 2024 ve sonrası tarihli poliçelerde geçerli olacak.

Yapılan yeni düzenleme ile Betonarme yapılar için 3016 TL olan sigorta bedellerine esas birim metrekare bedeli 6 bin TL olmuştur. Diğer yapılan için 2080 TL olan sigorta bedeline esas birim metrekare bedeli 4 bin TL olmuştur. Bir mesken için 640 bin TL olan azami tazminat tutarı 1 milyon 272 bin TL’ye yükseltilmiştir. 01.01.2024 ‘den sonra düzenlenen yeni poliçelerin teminatları enflasyon koruması gelmiştir.

“DEĞİŞİKLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRDİ”

Yukarıdaki değişikliklerin tamamı 1 Ocak 2024 ve sonrasında kesilen poliçeler için geçerli olacaktır. Mevcutta yaşayan poliçelerin teminatlarını artırmak ve enflasyon korumasından faydalanabilmek için ek pirim ödenerek zeyil yapılması gerekmektedir. Bu doğrultuda, sigortalılarımız acentelere uğrayarak zeyillerini yaptırmaları gerekmektedir. Bunu yapan DASK Sigortalıları yeni getirilen imkanlardan faydalanma hakkını elde edeceklerdir. Bu konuda vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına gerekli adımları atmalarını istiyoruz. Poliçelerinin teminatlarını artıracak ve zeyil yaptıracaklar mağdur olmaktan kurtulacaklardır.

“İLİMİZ 1. DERECE DEPREM  RİSKİ TAŞIYOR”

TOBB Sigortacılık Meclis Başkan Yardımcısı ve Elâzığ Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı Harun Barut Elazığlı vatandaşların olumsuzluk yaşamaması adına uyarda bulunarak; “İlimiz 1 derece deprem riski taşıyan bir konumdadır. Vatandaşlarımız konutlarının DASK ve konut sigortalarını asla ihmal etmesinler.Vatandaşlarımız DASK ve Konut Sigortalarını mutlaka Sigorta acentelerinde yaptırsınlar. Ayrıca 2023 yılında yaptırdıkları mevcut DASK’larını ise yarından 01-01-2024 de tarihinde sigorta acentelerine uğrayıp yeni bedel ek zeyili düzenlesinler. Olası bir depremde mağduriyet yaşamasınlar.” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DASK Bedel Güncellemenizi Yaptırın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin