Kanyonlarda faciadan dönüldü

featured

Dünya Gıda Günü nedeniyle Elazığ’da 3 gün boyunca devam eden sempozyuma katılmak üzere il dışından ve yurt dışından şehre gelen bilim insanları Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları’na götürülmek istendi. Kanyonları gezmek için aralarında Dünya Sağlık Örgütü Temsilcilerinin de bulunduğu heyetin bindiği tekne battı. Yaklaşık 60 kişiden oluşan ünlü bilim insanları kendilerini son anda karaya attı.

Dünya Sağlık Örgütü, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin işbirliği ile Elazığ’da 3 gün süren sempozyumlara katılmak için il dışından ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı Elazığ’a geldi.

Rektörler, Dünya Sağlık Örgütü’nün yabancı ve Türk temsilcileri, ünlü bilim insanları; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla şehrin tanıtımına destek olmak amacıyla Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarına götürüldü.

ÖNCE KEBAN’I GEZDİLER ARDINDAN KANYONLAR İÇİN TEKNEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Cumartesi günü önce Keban’a giden yerli ve yabancı heyet oradan da kanyonlara geçecekti. Yaklaşık 60 kişiden oluşan heyet yıllar önce alınan ancak bir süredir atıl durumda olan zaman zaman da kaybolduğu iddia edilen tekneye bindirildi.

TEKNE 10 DAKİKA İÇİNDE SU ALDI

Tekne kıyıdan açıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra su almaya başladı. Durumu fark eden kaptan, tekneyi hemen kıyıya yanaştırmaya çalıştı. O sırada teknenin içerisinde bulunan yerli ve yabancı bilim insanları büyük panik yaşadı.

Aralarında Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri ve Koronavirüs sürecinde ulusal televizyonlardan sürekli kamuoyunu aydınlatan bilim insanlarının yer aldığı tekne daha sonra battı. Tamamen suyun altında kalan tekneden son anda kurtulan heyet büyük korku yaşadı.

SÜRAT TEKNELERİYLE SIĞINDIKLARI YERDEN ALINDILAR

Bilim insanları sığındıkları kıyı bölgesinden ise sürat tekneleriyle 8 kişiden oluşan gruplar halinde alınarak tekneye ilk bindikleri yere ulaştırıldı.

Yaşanan skandalın ardından bilim insanları konyanları gezmeden bölgeden ayrıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kanyonlarda faciadan dönüldü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin