Saklıkapı Kanyonu Tabiat Parkı Statüsüne Kavuşacak

featured

Elazığ Valisi Ömer Toraman, yapımı tamamlanan Saklıkapı Kanyonu’nun tabiat parkı ilan edilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Burası bir tabiat parkı alanı olacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerimiz buraya gelen ziyaretçilerin güvenlik önlemlerini alarak, onların ihtiyaç duyacağı alt yapı düzenlemelerini yaparak burayı kanyon geçişi yapmak isteyen vatandaşlarımıza sunacaklar” dedi.

Elazığ Valisi Ömer Toraman ve beraberindeki heyet, Baskil ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapımı tamamlanan Saklıkapı Kanyonu ziyaretçi karşılama merkezinde incelemelerde bulundu. Yapılan ziyaretçi karşılama merkezinde bulunan odaları, tuvaletleri, mescidi ve dinlenme alanlarını inceleyen Vali Toraman, Saklıkapı Kanyonu’nu Orman Genel Müdürlüğüne tahsis ettiklerini ve kanyonun tabiat parkı statüsü alması için de çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Baskil ilçesinde bulunan Saklıkapı Kanyonu’nun başlangıç noktasında olduklarını kaydeden Vali Toraman, “Burada İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan ziyaretçi karşılama merkezini tamamlamış bulunuyoruz. Daha önceki ziyaretimizde de ifade etmiştik. Saklıkapı Kanyonu ve Karaleylek Kanyonu’nun turizme kazandırabilmesi için önceliğin tanıtımı değil de alt yapıya verilmesi gerektiğini kanaat etmiştik. Dolayısıyla alt yapı noksanlıklarının giderilmesi için geçen yıldan itibaren çalışmaya başladık. Alt yapıyı yapmadan gerekli donanımları ve yasal statüyü oluşturmadan bir yerin tanıtımını yaptığınızda maalesef gelen ziyaretçiler hayal kırıklığına uğruyorlar. Bu da memnuniyetsizliğe sebep oluyor. O yüzden geçen yıl öncelikle Saklıkapı Kanyonu’nun başlangıç noktasına ulaşımı rahatlatmak için yaklaşık 1 kilometrelik yolu genişletip onarımını yaptıktan sonra asfaltlamasını yapıp hizmete açmıştık. Bu sene de yine başlangıç noktasında gelen ziyaretçilerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir alt yapıyı oluşturduk. Otoparkımızı, tuvaletleri, mescidi ve dinlenme alanlarıyla beraber bir ziyaretçi karşılama merkezini bugün itibarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Saklıkapı Kanyonu’nun esas yapılması gereken önemli adımının da buraya bir statü verilmesi gerektiğini Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürümüzle istişare etmiştik. Onların da yol göstermesi ve destekleriyle Saklıkapı Kanyonu’nun Orman Genel Müdürlüğüne tahsisini yapmış bulunuyoruz. Burası artık Orman Genel Müdürlüğüne tahsisli bir alan. İkinci aşamada da buranın tabiat parkı ilan edilmesi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Şu anda ön etüt raporu tamamlandı. İnşallah Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne buranın tabiat parkı olması için dosyamızı sunacağız. İnşallah kısa süre içerisinde buranın tabiat parkı olması için gayret göstereceğiz. Böylece buraya bir yasal statü getirmiş olacağız. Burası bir tabiat parkı alanı olacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerimiz buraya gelen ziyaretçilerin güvenlik önlemlerini alarak, onların ihtiyaç duyacağı alt yapı düzenlemelerini yaparak burayı kanyon geçişi yapmak isteyen vatandaşlarımıza sunacaklar” dedi.

TEKNE GEZİSİ İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK

Karaleylek Kanyonu’nda da orada ziyaretçilerin dikkatini çeken hususun tekne gezisi olduğunu belirten Vali Toraman, “Bunun için daha önce Höyük köyünde ve Saklıkapı Kanyonu’nun bitiş noktasında iki tane iskele tahsis etmişiz. Bu iki iskele arasında tekne gezisi yapacak bir teknemiz yoktu. İl Özel İdaresine ait Keban Baraj Gölü’nde bir teknemiz vardı, onun ciddi manada her tülü bakım ve onarımını yaparak Karakaya Barajı’na indirdik. Bu teknenin de bahsettiğim rotada Karakaya Barajı üzerinde Karaleylek Kanyonu’na geçiş yapması planlandı. Bunu da biz işletmek istediğimiz için ihaleye çıkarttık fakat katılım olmadı. Yeniden ihaleye çıkacağız. Burayı kiralayacak vatandaştan karşılığında buraya yatırım istiyoruz. Para yatırarak bir tesis kazandırmasını istiyoruz. Bu çerçevede Höyük köyüne de bir ziyaretçi merkezi yapılması karşılığında bu teknemizi kiralamak üzere yeniden ihaleye çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Ziyaretçi karşılama merkezinde incelemelerde bulunan Vali Ömer Toraman’a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Saklıkapı Kanyonu Tabiat Parkı Statüsüne Kavuşacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin