Salgında Zirvelik Tedirginliğe Yol Açtı

featured

ÖZEL HABER

ESMA YILDIRIM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son bir haftalık vaka oranları ile ilgili açıklamasında salgının en fazla arttığı illeri açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı en çok artışın yaşandığı 10 il içerisinde Elazığ’ın ikinci sırada olduğu görüldü. Birçok il vaka ile mücadelede sıkı tedbirler uygularken Elazığ’da bu tedbirlere uyuyor mu? Sorusu da akıllara geldi. İlimizde gerçekleşen festivalde yüzlerce vatandaş bir araya gelerek konserlerin tadını çıkardı. Bunun yanında halen sokaklarda vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen dediğimiz üçlüye ne yazık ki aldırış etmediği de gözlerden kaçmıyor.

İlimiz salgında bu kadar zirvedeyken ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız,  Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli” açıklamalarına rağmen kurallara uyulmadığını vurgulayan vatandaşlar, lütfen tedbirlere uyalım! dedi.

Konuyla ilgili olarak kendileri ile görüştüğümüz vatandaşlar,  artan vaka sayıları için bir an önce yetkililerden tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, aşı olmayanları zaman kaybetmeden aşı olmaya davet etti.

İşte Vatandaşların Görüşü

Elazığlı vatandaşlar açıklamasında, ”Ne yazık ki salgında zirvedeyiz. Bakanımızın açıkladığı tabloda en fazla artan illerden birisiyiz. Buna rağmen hala vatandaşlar tedbirlere aldırış etmiyor. Bakanımız sürekli aşı olun çağrısında bulunurken, Elazığ’da aşı olmayanlar halen var. Bizler artık korkuyoruz. Valimizin bir an önce bu duruma el atması lazım. Elazığ’da vakaların azalması için daha sıkı tedbirlerin alınması gerekiyor. Sürekli maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulsun diyorlar. Ama bu duruma hiçbir çözüm getirilemedi. Çünkü caddelerde artık maske takılmıyor. Bu durum da koronavirüs salgınında zirve de olmamız çok normal. Elazığ’da hiçbir tedbir yok. Gün geçtikçe daha da kötüye gidiyoruz. Vaka oranlarının yüksek seyretmesinde ilgili kurumların pandemi süreci yönetememesinin de büyük etkisi var. Toplu alanlarda hiçbir denetim yapılmıyor. Elazığ’da bu konuda hiçbir önlem alınmıyor. Biz bu duruma yetkililer tarafından bir an önce tedbirlerin alınması ve artık Elazığ’da vakaların düşmesini istiyoruz. Biz sürekli tedirgin halde yaşamaktan yorulduk. Ayrıca aşı yaptırmayanlar zaman kaybetmeden aşılarını yaptırsınlar ”ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Salgında Zirvelik Tedirginliğe Yol Açtı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin