Urartu Mağaraları Turizme Kazandırılıyor

featured

“Urartu Mağaraları Turizme Açılıyor Projesi” yapım işleri ihaleye çıkacak. Doğal ve tarihi dokuya en ufak bir zarar verilmeden çalışmaların sürdüğünü belirten Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder “Urartu Mağaraları” adıyla turizme kazandırılacak olan kaya odalarının, bölgede cazibe merkezi haline gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Kırklar, Kemerli ve Yılan dağları arasında kurulu Çemişgezek ilçesi, zengin yaban hayatı varlığının yanı sıra tarihi ve kültürel güzellikleriyle de her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak yeri oluyor. İlçede kalkerli bir dağın yamacında yer alan ve yöre sakinlerince “Derviş Hücreleri” ve “İn Delikleri” olarak bilinen kaya odalar, eşsiz doğası ve tarihi dokusuyla göz alıcı güzellikler sunuyor. Proje kapsamında Tağar Çayı üzerine yapılacak olan asma köprü ve yürüyüş yolları ile ulaşımı kolaylaşacak kaya odalarının, ayrıca orijinal dokusuna zarar verilmeden iç ve dış düzenlemeleri yapılacak. Bu güzelliklerin turizme kazandırılması için kolları sıvayan Çemişgezek Kaymakamlığı bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

Çemişgezek’te ki Urartular dönemine ait derviş hücreleri ve in delikleri olarak bilinen Urartu Mağaraları için Çemişgezek kaymakamlığı Ahşap yürüyüş yolu, köprü yapım işi ve elektrik tesisatı yapım işini açık ihale usulü ile ihale edecek. İhale 18 Mayıs Salı günü saat 11’de Çemişgezek Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşecek. Her yıl çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşın ilçeyi ziyaret ettiğini söyleyen Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder Doğal ve tarihi dokuya en ufak bir zarar verilmeden çalışmaların sürdüğünü ve “Urartu Mağaraları” adıyla turizme kazandırılacak olan kaya odalarının, bölgede cazibe merkezi haline gelmesini hedeflediklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Urartu Mağaraları Turizme Kazandırılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin