Dolar 10 lira, kimseden çıt çıkmıyor!

featured

Ekonomideki bu kötü tablo ile ilgili yetkililerden ses seda çıkmaz oldu. Eskiden hiç değilse vatandaşı rahatlatmak için çıkıp bir iki kelime söyler, hiç değilse konunun takipçisi olduklarını zannederdik. Şimdilerde sanki o da yok. Dolardaki artışı bizle beraber fark eden merkez bankası; ya da ekonomideki kötü gidişatı görmezden gelen bir hazine bakanlığımız var. Ya hu dolar 10 lira oldu 10! Türk lirası tarihinin en kötü dönemini yaşıyor, paramız pul olmuş biz hala başka havalardayız. Sıkıntı şu ki, bırakın güven veren bir para politikasını, nereye gittiğimizin sanki farkında bile değiller. Yani Damat beyi bile neredeyse arar olduk. Hiç değilse o arada bir çıkıp, ‘maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz?’ derdi.

HER ŞEY ATEŞ PAHASI!

Bu gidişatın nereye olduğunu bilen varsa beri gelsin. Lütfen acilen bir önlem alın yoksa bu gemi batıyor. Kabine mi değişir, kafayı mı değiştirirsiniz bilemiyoruz; ama bu iş böyle gitmez, bu gemi bu haliyle yürümez. Dün bir marketin rafından paylaşılan bir fotoğraf yetmişli yılların Türkiye’sini akıllara geri getirdi.

Yağ reyonuna asılan bir yazıda,  ‘sıvı yağ alım âdetimiz 1 adetle sınırlıdır’ deniliyordu. Yani iki tane alınmak istese yok çekilecek, izin verilmeyecek. Bu durumun bir tık üstü karaborsadır. Yağın, şekerin, tüpün ‘yok’ çekildiği yıllardır. Bizim o yıllara dönmeye niyetimiz yok! Şimdilik doları 9.97 de durdurmayı başarmışa benziyorsunuz. (13.11.2021 saat 15.48)  Bize psikolojik sınırı alıştırmaya çalışmayın. Ekonomideki gidişatla alakalı vatandaşı bilgilendirin. Bu durum dış güçler söyleminin de ötesinde artık.

Ya anlatın beraber aşalım, ya da siz yapın bizler de görelim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolar 10 lira, kimseden çıt çıkmıyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin