Hastane Çalışanları Silahlı Saldırıya Uğrayan Doktor İçin Protesto Yaptı

featured

Elazığ’da özel bir hastanede nöroloji uzmanı olarak görev yapan Doktor Oktay Kapan, geçtiğimiz gün bir hastanın silahlı saldırısına uğradı. Olayın ardından Doktor Kapan’ın iş arkadaşları hastane önünde protesto yaptı.

Olay geçtiğimiz gün Elazığ’daki özel hastanede meydana geldi. edinilen bilgiye göre Hastaneye öğle saatlerinde MR çektirmek isteyen bir hasta geldi. Yaklaşık sekiz ay önce de MR çektiren hastaya nöroloji uzmanı Oktay Kapan, sağlık problemi olmadığını söyledi. Bunun üzerine hasta, doktora saldırarak silahla tehdit etti.

Olayın ardından saldırıya uğrayan Doktor Kapan’ın iş arkadaşları hastane önünde toplanarak yapılan bu saldırıyı protesto etti.

 “SAĞLIKTAKİ ŞİDDET OLAYLARI TOPLUMSAL BİR OLAY HALİNE GELMİŞTİR”

Olayla ilgili açıklama yapan Mediline Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Kenan Aydın: “bölgemizde 26 yıldır sağlık hizmetlerinde başarıyla hizmet veren doktorumuz nöroloji uzmanımız Oktay Kapan dün bir şahıs tarafından silahlı ve fiziki saldırıya maruz kaldı. Oktay arkadaşımızın pratik müdahalesi ile çok vahim bir duruma sebep olmadan kişi etkisiz hale getirildi. Doktor arkadaşımıza yapılan bu saldırı bizleri üzmüş ve canımızı sıkmıştır. Sağlıktaki şiddet olayları artık münferit olay olmaktan çıkmış toplumsal bir olay haline gelmiştir. Bu nedenle devletin bütün kurumları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ortak bir akılla bu şiddetin önüne geçmek için bir programı görsel ve yerel basında bilgilendirme amacıyla bir eğitim şeklinde bu olaya müdahil olmaları gerektiğini düşünmekteyiz. Bunu kınıyoruz umarım bir daha olmaz.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hastane Çalışanları Silahlı Saldırıya Uğrayan Doktor İçin Protesto Yaptı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin