Pertek Belediyesi 10 Öğrenciyi İngiltere’ye Gönderiyor

featured

Pertek Belediyesi, 10 lise öğrencisini İngiltere’ye gönderiyor. Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, “Pertek Elçilerini Yetiştiriyor” adlı proje ile öğrencilerin üniversite hayatlarına katkı sunacaklarını kaydetti.

Pertek Belediyesi, başarılı 10 lise öğrencisini İngiltere’ye gönderiyor.

ALAN: 50 ÖĞRENCİ OLMAK KAYDIYLA 11. SINIF ÖĞRENCİMİZİ İNGİLTERE’YE GÖNDERECEĞİZ

Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, “Pertek Elçilerini Yetiştiriyor” projesi ile başarılı öğrencilerin belirli periyotlarla İngiltere’ye göndereceklerini ifade etti. Alan, “Belediye seçimleri olduğu süreçte projemizin adı Pertek Elçilerini Yetiştiriyor projesi olacaktı, pandemi sebebiyle bunu yapamadık belirli bir süre şuan o fırsata eriştik kısmi olarak. Toplamda 50 öğrenci olmak kaydıyla ilk aşamada 10 öğrencimizi 11. Sınıf öğrencimizi belirli süreliğine İngiltere’ye göndereceğiz, yanlarında 2 tanede İngilizce eğitmen olmak kaydıyla. Tabi bu toplamda 50 kişi olacak öğrencilerimizin başarı durumu, ekonomik durumları ön planda olacak. Yani ekonomik durumları kötü olup da başarılı olan öğrencilerimize öncelik tanıyacağız. Burada da 11. Sınıf olmasının sebebi 12. Sınıfta öğrenci arkadaşlar üniversite sınavlarına giriyorlar dolayısıyla vizyonlarının genişlediğini düşünüyorum geldikleri süreçte ve hedeflerinde de olumlu anlamda bir değişiklik olacağını düşünüyorum üniversite sınavına girecekleri vakit. İlk aşamada bu ara tatilde 10 öğrencimizi ya Londra ya da Brigham’a göndermeyi düşünüyoruz” dedi.

ALAN: AMACIMIZ GENÇLERİN HAYATLARINA KATKI SUNMAK

Milli Eğitim Bakanlığı ve Pertek Kaymakamlığı’nın da bilgisi dahilinde başlatılan proje ile öğrenciler 10 gün boyunca İngiltere’de dil kursu imkanına sahip olacak. Alan, “Milli Eğitim Bakanlığı ve kaymakamlık makamları bilgisi dahilinde yapılacak bizim hedefimiz 10 günlük periyotta olmasını istiyoruz. Çocukların orada gidip 1 hafta hem dil kursunu kısmi olarak görmeleri hem de ayriyeten İngiltere’yi görmeleri. Yurt dışına gidenler bilir ülkemizdeki kimi eksiklikleri karşılıklı bunların farkındalığına varacaklar dolayısıyla vizyonları, hedefleri genişleyecek. Amacımız çocukların, gençlerin bir şekilde ilerleyen süreçte hayatlarına katkı sunmak bunun da oluşacağını düşünüyorum” dedi.

ALAN: İLK AŞAMADA 10 ÖĞRENCİMİZİ İNGİLTERE’YE GÖNDERECEĞİZ

Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, proje ile hedeflerinin 50 öğrenciyi İngiltere’ye göndererek, üniversite hayatlarına katkı sunmak olduğunu söyledi. Alan, “Toplamda 50 öğrenciyi göndereceğiz diye umut ediyorum ilk aşamada 10 öğrenci olacak. Pandemi süreci yaşadık ülkede sıkıntılı bir süreçti hepimiz için aslında bu projenin daha erkenden olması gerekiyordu şuan başlatabildik. 50 tane 11. Sınıf öğrenci arkadaşımızı umut ediyorum İngiltere’ye göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pertek Belediyesi 10 Öğrenciyi İngiltere’ye Gönderiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin