Şiş: 547 Milyon TL Harcama Yapıldı

featured

İrfan ARSLAN

İl Özel İdaresi ilk kez bu yıl başladığı köy yollarının sıcak asfalt ile modern ve kaliteli bir yapıya kavuşturulması çalışmalarının devam ettiğini belirten Genel Sekreter Ali Şiş, “Bu kapsamda bu yıl yaptığımız çalışmalarımız 60 Km.ye ulaştı. Çalışmalarının çok yönlü olarak sürdüğünü belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, “Toplam yılsonu bütçesinin 400 milyon TL’yi geçeceği düşünülen İl Özel İdaresinde dış kurumların bütçeleriyle birlikte 1 milyar TL’yi aşan bir yatırım yönlendirilmiş olacak.” dedi.

HEDEF 100 KM’NİN ÜZERİ

Asfaltlama çalışmaları konusunda açıklamada bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş şunları söyledi

“2022 Yılında ciddi bir bütçeyle altyapı ve üstyapı işlerini yapmak üzere kollarını sıvayan İl Özel İdaresi yılsonuna gelinirken bu işleri tamamlamak için çalışmalarını hızlandırdı.

Özellikle Ulaşım altyapısı olarak bu yıl alınan finisher ve silindirle kendi araçlarıyla sıcak karışım asfalt yapımına başlayan İl Özel İdaresi, diğer taraftan sathi kaplama ve 2. Kat asfalt yapımlarına da devam ediyor.

Şu ana kadar 60 km’lik bir yol ağını sıcak karışım asfaltla kaplayan ekipler bu rakamı mevsim elverdiğince 100 km’lere çıkarmayı hedefliyor.

Ayrıca 77,5 km.1.kat asfalt yapımı ve 68,5 km. de 2.kat asfalt çalışması yapan ekipler halen merkez ve ilçe köy yollarında bu çalışmalarını sürdürmekte. Mevsim şartları ev verdikçe bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu çalışmaların yanı sıra stabilize ve asfalt bakım onarım çalışmalarına da devam ederken özellikle Maden Eğrikavak’ta köprü, Işıktepe, Sağırlı, Çalkaya köylerinde menfez, Baskil Hacımustafa ve Şahindere köylerinde menfez ve Merkez Değirmenönü, Kozluk, İçme, Şahaplı, Hoş köylerinde de istinat duvarı, Ürünveren köyünde yine menfez yapımları gerçekleştiriliyor. Bunlara ek olarak yolların ömrünü artırmak üzere altyapıda kullanılan 300 mm. ile 2000 mm. arasında değişen çaplarında toplam bedeli 6.700.000,- TL olan 5800 metre menfez tipi boru çalışması da gerçekleştirilmektedir.  Özellikle Baskil Doğancık Köyyolu (Fethi Sekin Külliyesi yolu) Hoş Köyü Köy içi beton yol ( Silindirle sıkıştırılmış beton yol)  çalışması Elazığ Belediyesinin de katkılarıyla yapılan Karakoçan Sarıcan Belde yolu gibi kapsamlı ve yüksek kalite ve maliyetli çalışmaların bir bölümü tamamlandı bir bölümünde devam etmekte.”

KÖYLÜLERİMİZİN SU PROBLEMİNE DE ÇÖZÜM GETİRİYORUZ

İçme ve sulama suyu konusunda ki sıkıntılara da çözüm getirecek çalışmalarının devam ettiğini belirten Ali Şiş, “İl Özel İdaresi ayrıca kuraklık nedeniyle son yıllarda baş gösteren içme ve sulama sularıyla ilgili sıkıntıları da gidermek üzere çalışmalar yürütüyor.

Özellikle sondaj ve drenajlarla mevcut su miktarlarını artırırken diğer taraftan içme suyu hatlarının yenilenmesi, sulama sularının kapalı sisteme geçirilmesi gibi çalışmalar içinde bu yıl yaklaşık olarak 76 Milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirmiş olacak. Bu yıl ki çalışmalarımızda 231 adet Tesis geliştirme, 32 adet sondaj ve 44 adet drenaj çalışması yapıldı. Yine Kanalizasyon hizmetlerimizde 9 yeni tesis 7 da tesis geliştirilmesi çalışmaları yapıldı. Tarımsal Sulama hizmetlerimizde ise 4 adet yeni tesis,14 adet tesis geliştirme, 17 adet Sulama suyu havuzu çalışmaları gerçekleştirilmiş durumda.” dedi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şiş: 547 Milyon TL Harcama Yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin