Siyasi partilerden Kadınlar Günü etkinlikleri

featured

Elazığ’da İYİ Parti Elazığ Kadın Politikaları Başkanı Avukat Halide Ataş Tozlu ve DEVA Partisi Merkez İlçe Kadın Çalışmaları Başkanı Nurgül Zorlu,  partili kadınlarla bir araya gelerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

İYİ Parti Elazığ Kadın Politikaları Başkanı Avukat Halide Ataş Tozlu İYİ Parti iktidar olursa kadınlara yönelik yapılacak olan icraatleri sıraladı. Tozlu, “İYİ Parti iktidarında ilk işimiz İstanbul Sözleşmesinden devlet olarak çekilmemize ilişkin Cumhurbaşkanı kararının hukuken yok hükmünde olduğunu ilan etmek ve sözleşmenin yükümlülüklerini en kısa sürede yerine getirme olacaktır. Ayrıca 6284 sayılı yasa etkin bir şekilde uygulanacaktır. Evlenme yaşı her koşulda iki cins içinde 18 olarak belirlenecek çocuk evlilikleri çocuk hakları sözleşmesi uygun olarak izin verilmeyecek mahkeme hakkı ile izin hakkı tamamen yürürlükten kaldırılacaktır. Kadın istihdamını arttırmak amacıyla iş gücü piyasasında iş ve aile yaşamı dengesi sağlayacak şekilde kadınlar ve erkekler için eşit koşullar ve teşvikler içerek düzenlemeler yapılacaktır” dedi.

DEVA PARTİSİ ELAZIĞLI KADINLARA KARANFİL DAĞITTI.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal ve partililerin katıldığı etkinlikte, DEVA Partisi Merkez İlçe Kadın Çalışmaları Başkanı Nurgül Zorlu, kadına karşı şiddetin sonlanmasını istedi. Zorlu, “Elazığ DEVA Partisi Kadın Çalışmaları olarak, Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarından ödün vermeyeceğimize, kadına karşı her türlü haksızlığın son bulduğu kadın cinayetlerinin son bulduğu bir Türkiye ve Dünya istediğimizi duyurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Siyasi partilerden Kadınlar Günü etkinlikleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin