Atçılık sektöründe dünyada önde gelen ülkelerde, atların bakımı ve idmanı aynı kişiler tarafından bir bütünlük içerisinde yapılırken; Türkiye’de de at bakımı ve idmanı hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Türkiye Jokey Kulübü,  Seyisbaşı Çalıştırıcı projesini hayata geçirdi.

İş garantili proje ile verilecek eğitimlere katılarak, başarılı olan kursiyerler Türkiye’deki hipodromlarda istihdam edilecek.

DEMİRÇELİK: “BAŞVURULAR 6 EKİM TARİHİNE KADAR YAPILABİLECEK”

Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammed Demirçelik,15 Ağustos’ta başlayan başvuruların 6 Ekim tarihine kadar devam edeceğini söyledi. Demirçelik, “Bu projeyle Türkiye’de faaliyette olan hipodromlarımızla istihdam edilmek üzere başlattığımız ve başvurularının 6 ekim tarihine kadar yapabilecek adaylarımızın müracaatlarını bekliyoruz. Kurs yerlerimiz Elazığ’ın da aralarında bulunduğu ülkemizde var olan tüm hipodromlardan başvurabilecekler” dedi.

 

 

DEMİRÇELİK: “KURSİYERLERİN TÜM MASRAFLARI KURUMUMUZ TARAFINDAN KARŞILANACAK”

Demirçelik, kursiyerlerin yapılacak sözlü ve yazılı sınavlar sonrasında Karacabey Atçılık Eğitim Merkezi ve Antalya Hipodromunda eğitim alacağını belirterek, kursiyerlere burs imkanının da sağlandığını kaydetti. Demirçelik, “Müracaat ekibinden uygun görülen adaylar sözlü, yazılı sınava tabi tutulacaklar. Eğitimler yatılı olarak Karacabey Atçılık Merkezi ve Antalya Hipodromu’nda verilecek ve kursiyerlerin tüm masrafları kurumumuz tarafından karşılanacaktır. Ayrıca tüm kursiyerlerimize uygun görülen kursiyerlerimize belli bir miktarda kurumumuz tarafından burs verilecektir. Kursu başarıyla tamamlayan arkadaşlarımız lisanslarını aldıktan sonra Türkiye’de faaliyet gösteren hipodromlarımızda atçılık camiasında çalışmaya başlayacaklar. Başvurular şahsen yapılacak olup 16 yaş sınırımız bulunmaktadır. 16-18 yaşını doldurmamış adaylarımız aileleriyle beraber müracaatlarını yapmaları uygun olacaktır” dedi.

DEMİRÇELİK: “PROJEMİZİN AMACI ATÇILIK SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAK”

Hipodrom Müdürü Muhammed Demirçelik, projenin amacını da anlattı. Demirçelik, “Projemizin amacı hem istihdama katkı sağlamak hem de atçılık sektörünün gelişmesine katkı sağlamak” dedi.

 

 

Başvuruları 6 Ekim’de sona erecek Seyisbaşı Çalıştırıcı eğitimlerine katılmak isteyenlerin, aralarında Elazığ’ında bulunduğu Türkiye genelinde bulunan hipodromlara şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

Müracaat etmek isteyenler Türkiye Jokey Kulübü’nün resmi internet sayfasından başvuru için gerekli şartlara ulaşabilir.