Yerel Seçimde İttifak Yapabiliriz

featured

İrfan ARSLAN

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yerel seçimlerde Elazığ Belediye Başkanlığı için ittifak yapabileceklerini belirterek, “Burada önemli olan seçimi kazanabilecek bir adayın olması ve bu adayın seçmen tarafından da kabul görmesidir.” dedi.

Genel Seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından oluşturulan İttifakın bittiğini belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol katıldığı bir televizyon programında yerel seçimler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bugünden bu konuda çalışmalarımızı başlattık. Elazığ’da, yerel seçimlerin tarihine baktığımız da bir dönem Şükrü Kacar Bağımsız Aday olarak seçimi kazanıp ardından CHP’ye geçmiş. CHP Yerel seçimlerde kendi adayı ile seçim kazanamamış. Ancak bu kez bu konuda iyi bir aday çıkarıp ittifakta yaparsak Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanabilme şansımız olabilir.” dedi.

BELEDİYE BAŞARILI ANCAK EKSİKLERİ VAR

Bugünkü Elazığ Belediyesinin şehrin problemlerine çözüm getirme noktasında önemli adımlar attığını belirten CHP Milletvekili Gürsel Erol; “Baktığımız da bu şehrin problemlerine çözüm getirecek projelere başlanılmış. Ancak eksikler var, tartışılabilecek uygulamalar var. Özellikle yol konusunda sıkıntılar var. Evet, bugün baktığımız da şehrin altyapısı çalışmalarından dolayı yolların durumu sıkıntılı. Ancak burada önemli olan sıkıntıları yapılacak olan planlama ile asgariye indirgemek. Yapılan çalışmaların ardından çalışma yapılan bölgedeki yolların bakımı yapılmalı asfaltı dökülmeli. Şimdi yaz aylarındayız ancak birkaç ay sonra sonbahara girilecek yağışlar başladığında altyapı çalışmalarının yapıldığı bölgelerde iyileştirme çalışmaları yapılmamış ise bu takdirde sıkıntı daha da artacaktır.” dedi.

OYLARINI ÇOK ARTIRDI

CHP’nin yerel seçime ittifak yaparak girdiğini belirten Gürsel Erol; “Ben daha önce ittifak ile milletvekili olmuştum. Bu kez de CHP olarak yaptığımız ittifak ile seçime kendi logomuzun altında girdik. Anadolu da ilimize benzer dört beş ilde CHP seçimden oylarını artırarak çıktı ve milletvekili çıkardı. Yerel seçimlerden önce ittifak yaptığımız partiler veya bunların yanında yeni partiler de olabilir bir istişarede bulanacak, ortak bir aday belirleyip bunun seçmende karşılığının olup olmadığını araştıracak ve ittifak yaparak seçime girme kararı alabiliriz.”

SEÇMENİN İNANMASI LAZIM

Elazığ’da yapılan seçimlerde CHP’nin yerel seçim kazanmadığını bu kez bunu başarmak adına çalışma yapacağını belirten Gürsel Erol; “Öncelikle doğru adayı bulmamız lazım. Sonra bu adayın seçmen tarafından kabul görmesi gerekir. Bugün başarılı çalışmalar yapmanın çabasında olan Belediyenin yaptıklarından daha iyisini yapabileceğimizi belirteceğiz. Bunlar tabi ki kolay değil. Çünkü Elazığ’da seçmenin bir eğilimi var. Ancak doğru aday ve seçmenin de bu adayın iyi hizmetler verebileceğine inanması ile yerel seçimlerde iddialı olabilmek ve seçimi kazanma şansı elde edebiliriz. Bunu neye dayanarak söylüyorum. Kendime dayanarak. Benim kim olduğumu herkes çok iyi biliyor. Milletvekilliği dönemimde yaptığım çalışmalar, ilimizin ve insanlarımızın hakkını arama noktasında yaptığım girişimler ve TBMM’de yaptığım konuşmalar, ilimizin hakkını arama noktasında Genel Başkanımdan izin alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığım görüşme seçmenin bana bakışını değiştirdi.Bunun karşılığını oy olarak sandığa yansıttı. Seçmen inandığı adaya oy verecektir. Bu bilinç ile önce bu konuda partilerimiz ile görüşme yapacak, doğru isimleri belirleyecek ve yapacağımız istişareler sonucunda bu isimlerden birini aday olarak belirleyecek ve yerel seçimde Elazığ Belediye Başkanlığını kazanmak adına siyaset yapacağız. Zor mu zor. Ancak imkansız değil.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yerel Seçimde İttifak Yapabiliriz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin