Dün yapılan Ak Parti kongresi bu şehirde kendi bürokrasisini kurup vekilleri dahi devre dışı bırakan Ak Parti MKYK Üyesi Metin Bulut ve Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'nın çizdiği rotanın ekrana yansımasıydı. İtinayla üzerinde çalışılan bu liste heyecan ve coşku dolu bir törenle Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna sunulacaktı. Şehrimiz adına bir getiri sağlamasa da Halk Padişaha ve Vezir-i Azam'a bağlılıkla yaşayacaktı.
Coşkudaki yokluk ve kongredeki cansızlık bu adımı nakavt etti. Kongreye coşku ve heyecan delegelikten çıkarılan Palu cenahı yerine eskilerin yanında yenilerden delegeliye yazdığınız bazı yeni isimlerin gelmeyişi. Biz de boş koltukları Palululara tercih ettiğiniz için sizleri tebrik ediyoruz.
Bir Palulu hariç tümünü sildiğiniz üst kurul delegelerinde niçin çapı ve karşılığı olan bireyleri karşılığı olmayan bireylerin altına yazdınız? 605 delegeden 140 delegenin gelmeyişinde Paluluların yanı sıra bu kişilerin tepkisi de olabilir mi? Palu kesimine yaklaşımınızı anladık Palulu olmayanlarda aslanı kediye boğdurma sebebiniz ne acaba?
Üstü çizilmiş bir Palu. Temsile layık görülmeyen bir Palu. Kovancılar, Karakoçan, Alacakaya, Arıcak, tamamen dışlanmıştı.
Palulular Ak Partiye ve bu şehrin yöneticilerine oy vermek dışında nasıl bir kötülük yaptılar?
2002'den 2019'a kadar tüm seçimlerde oy oranlarında Palu ve Palu cenahının çoğunlukta yaşadığı mahallelerde Ak Parti birinci gelmedi mi? 2019'da en yüksek oy oranıyla Salıbaba ardı sıra da diğer Palu cenahının çoğunlukta ikamet ettiği mahalleler ilk onu temsil etmedi mi? Şahin Bey'in övgüyle ben aldım dediği seçimde Sürsürü oy oranında 38 mahalle içerisinde on birinci olmadı mı?
Yok yok imkanı yok Sn. Vekilim hem siz hem Belediye Başkanımız bu oranları bizden çok iyi biliyorsunuzdur.
Ak Parti'yi kayıtsız, şartsız destekledikleri için ceketimizi assak Palulular bize oy verir diye düşünmüş olabilir misiniz? Ya da ey Palu ey varoşlar siz bize oy verin gerisine karışmayın mı diyorsunuz?
Zülfü Bey ve Sermin Hanım sizler mazbatanızı geri verdiyseniz özür diliyorum yok hala mazbatanız sizdeyse bu il yönetiminde bu kadar yetkisiz kılındığınız halde tepkisiz tutumunuzdan dolayı vallahi sizin adınıza üzüldük ve size acıdık. Umarım sizler de bizim kadar kendinize üzülür ve acırsınız. Tolga Bey üzülerek gördük ki olumsuzluklarda sizin de payınız vardı oysa sizden beklentimiz ve size yakışan olumluluğa katkıydı.
Ve bir defa daha gördük ki CHP'nin ya da muhalefetin Ak Parti'ye veremediği zararı bizzat Ak Partili yönetici ve vekiller verdi. Bir kıvılcım oluştu ve şimdi her rüzgar bu kıvılcım üzerinden alevlenecektir. Muhalefette o alevlerden yangın çıkarmaya çalışacaktır.
Bana göre Ak Parti'nin bu kongresi CHP'ye çalışarak kazanamayacağı kadar ganimet kazandırdı .MHP Palu kesimini dışlayıcı bir siyaset gütmediği takdirde o da bir milletvekilini şimdiden garantiledi.
Umarız Cumhurbaşkanımız gözlemciler aracılığı ile bu kongreyi ve yansımalarını irdeleyip bu kongrenin partiye olumsuzluklarını nedenleriyle niçinleriyle değerlendirirler. Yoksa bu günün kongre tablosu yarının seçim skoru olacaktır.