Mobil aşı ekipleri, köy köy gezerek vatandaşlara aşı yapıyor

featured

Elazığ’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele eden sağlık ekipleri, vatandaşların aşı olması için mekan ve zaman gözetmeden çalışmalarını sürdürüyor.

İl merkezi ve ilçelerde görev yapan sağlık ekipleri, 200 aşı noktasının yanı sıra sahada köy köy, mahalle mahalle, ev ev dolaşarak vatandaşların aşı olmasını sağlıyor. Yürüttükleri yoğun çalışmayla Kovid-19 risk haritasında “sarı” kategorideki Elazığ’ın “maviye” dönmesi için fedakarca çalışan sağlık çalışanları, aşılama ile salgının yayılımını önlemeyi amaçlıyor. Ekipler, gittikleri yerlerde aşı konusunda yanlış bilgiye sahip kişileri ikna ederek aşılarını yapıyor. Merkeze bağlı Fatmalı köyüne giden mobil aşı ekibi, camiden yapılan anonsla çağırdıkları vatandaşlara taziye evinde aşı uyguladı. Ekipler, taziye evine gelemeyen engelli ve yaşlıları da evlerinde aşıladı.

“Aşı ekibinde görevli hemşire Ayşegül Karaaslan, ekip arkadaşları ile kentte aşı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi. Salgının başladığı ilk günden beri sahada çalıştığını belirten Karaaslan, ekip arkadaşlarıyla sahada görev alarak salgınla en iyi şekilde mücadele ettiklerini dile getirdi. Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda aşı konusunda seferberlik halinde çalıştıklarını ifade eden Karaaslan, “Aşılama çalışmaları kapsamında cezaevleri ve huzurevlerine gidiyoruz, evlerinde çıkamayan yaşlılarımızın ya da engellilerimizin evlerine giderek aşılamaları yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda Elazığlılar bize büyük destek oluyor. Aşıya duyarlı bir iliz. Gittiğimiz yerlerde sıkıntı yaşamıyoruz. Bu hastalığı yenebilmede en büyük gücümüz aşıdır. Aşı ile bu salgını atlatacağız. Aşı konusunda herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mobil aşı ekipleri, köy köy gezerek vatandaşlara aşı yapıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin