Dilek, köylerde yapılan yardımlara dikkat çekti

featured

Müslüm DEMİRTAŞ

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantıların son oturumu yapıldı. Toplantıda MHP Meclis Üyesi Osman Dilek, deprem sonrası köylerde yapılan yardımların dengesiz bir şekilde yapıldığını belirterek, encümenlerin bu konuda hassas davranmaları gerektiğini belirtti.

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantıların beşinci ve son oturumu yapıldı.  Meclis Başkanvekili Eyüp Çelik başkanlığında gerçekleşen oturuma geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Keban İl Genel Meclisi Üyesi Cevdet Doğan’ın kızı Aygül Doğan ile oğlu Vedat Doğan da katıldı. Babalarının fotoğrafı ve Türk bayrağı yerleştirilen meclis sırasına oturan Doğan çiftine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ile meclis üyeleri başsağlığı dileklerinde bulundu.

Gündem maddelerine geçilmeden önce merhum Doğan’ın oğlu Vedat Doğan bir konuşma yaparak babasının kendini hizmete adamış bir insan olduğunu ifade etti.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Ardından dilek ve temenni kısmında söz alan MHP Meclis Üyesi Osman Dilek dikkat çeken bir açıklama yaptı. Dilek, 24 Ocak depremi sonrası Elazığ merkez ve ilçelerdeki köylerde, taziye evi onarımı, cami onarımı, içme suyu tesisi onarımı, çeşme onarımı gibi durumlar için yapılan yardımlara değindi. Dilek, özellikle çok sayıda köyde, ‘Köyiçi sanat yapıları onarımı’ başlığı altında alınan paraların ne için kullanıldığını sorguladı. Meclis Üyesi Dilek bu konuda il genel meclisi encümenlerinin daha hassas davranmaları gerektiğin ifade etti.

Dilek konuşmasında, devletin sağladığı destekle,  üst limiti 5 bin TL olmak şartıyla toplamda köylere 1 milyon 200 bin TL yardım yapıldığını belirterek yapılan yardımları şöyle açıkladı;

549 KÖYDEN 231 KÖYE YARDIM YAPILMIŞ

“Ağın ilçesinin 16 köyü var, 5 köy 5 bin TL’lik destekten faydalanmış. Yapılan destek oranı yüzde 30. Alacakaya’nın 10 köyü var, 7 köy bu yardımı almış, oranı yüzde 60. Baskil’in 60 köyü var, 36 köy yardım almış. Destek oranı yüzde 60. Merkez ilçenin 133 köyü var, 55 köy bu desteği almış. Destek oranı yüzde 40. Maden’in 38 köyü var, 16 köy destek almış oranı yüzde 50. Karakoçan’ın 88 köyü var, 27 köy destek almış. Destek oranı yüzde 30. Keban’ın 30 köyü var,  12 köy bu desteği almış, oranı yüzde 40. Kovancılar’ın 77 köyü var,  39 köy destek almış, oranı yğzde 50. Palu’nun 37 köyü var, 17 köy bu desteği almış. Destek oranı yüzde 55. Sivrice depremden sonra en fazla hasar gören ilçelerimizden biri. Sivrice’de 50 köy var, 17 köy bu katkıdan destek almış. Destek oranı ise yüzde 38. Merkez ilçe dahil olmak üzere toplam 549 köyümüz var.”

ADALETSİZLİK YOK DENGEDE EKSİKLİK VAR

Dilek konuşmasının devamında ise, “Burada fazla adaletsizlik yok ama dengede bir eksiklik var gibi hissettim. Bundan sonraki süreç içerisinde yeni seçilen encümen arkadaşlarımızın biraz daha hassasiyet göstererek, bu dengeleri sağlamaları, gerçekten ihtiyacı olan köylere biraz ağırlık verilmesi noktasında istirhamımız olacak. Bu hususlara dikkat edilirse memnun oluruz. Belirttiğim gibi, Sivrice ilçesinin 50 köyü var, 17 köy almış. Depremde en fazla hasar alan ilçelerimizden birisidir. Yani sadece 17 köyün katkıdan yararlanmasına ben üzüldüm.

“KÖY İÇİ SANAT YAPILARI ONARIMI NEDİR?”

Yine köylere para verildiği zaman bunun takip edilmesi gerekiyor. Burada para yardımı yapılan köylerin açıklamaları var. Mesela köy içi sanat yapıları onarımı için para almışlar. Bu nedir? Bunu bilmiyorum. Encümen arkadaşlarımız bu hususlara dikkat ederlerse en azından bir açıklaması olur” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilek, köylerde yapılan yardımlara dikkat çekti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin